Pagini

Balet Romania A Beautiful Choice

Link catre partenerul numarul 1

luni, 10 noiembrie 2014

Bucharest Dance Festival - rezultate

Bucharest Dance Festival 8-9 Noiembrie 2014 - rezultate finale
Consultaţi lista rezultatelor AICI

Sursa: http://bucharestdancefestival.com/

duminică, 2 noiembrie 2014

Festivalul Neghinita - copiii de la Arlechin au trecut cu brio testul competitiei

            Dacă alţii au sărbătorit Hallowen-ul prin amestec de costume şi bostani, în zilele de 31 octombrie şi 1 noiembrie copiii de la Arlechin au trăit pentru prima oară emoţiile în faţa unui juriu sever, la Bacău. Festivalul Neghiniţă, aflat anul acesta la a VI-a ediţie, a restrâns artişti şi trupe din toată ţara, unii consacraţi, mici copii şi adolescenţi, dornici să-şi înfăţişeze talentele de toate felurile pe scenă.

               Copiii de la Arlechin au participat şi ei la două secţiuni, teatru şi dans clasic şi au avut prestaţii uimitoare, mai ales că majoritatea nu au mai evoluat pe o scenă. Marcand segmentul cel mai mic de varstă din toată competiţia, atât micii actori, cât şi micile balerine şi-au învins emoţiile şi au caştigat. Premii care să le confirme debutul puternic pe care l-au punctat alături de profesorii de la Arlechin, premii care să le confirme munca, consecvenţa, încrederea în sine.
          Ziua de 31 octombrie a solicitat copiilor şi însoţitorilor acestora toate resursele. Decalarea programului cu două ore a întins emoţiile la maxim. Echipa Arlechin a avut insa prilejul să investigheze clădirea Teatrului Bacovia din Bacău, să se familiariazeze cu spaţiul actoricesc, să-si însuşeasca cabinele actorilor, să repete, să aranjee decorul, recuzita şi costumele. Şi să urmăreasca reprezentaţiile concurenţilor. Juriul alcătuit din specialişti, actori ai teatrului băcăuan, au apreciat evoluţia micuţilor cu Menţiune. Preşedinta juriului, actriţa Adriana Trandafir, a apreciat munca profesorilor şi talentul actoricesc al copiilor.
               „ Nu a fost un premiu mic, avand în vedere că ne-am aflat la prima reprezentaţie de anvergură şi că am concurat cu elevi mai mari şi mai avansaţi în arta dramatică. Nu am ce să le reproşez copiilor, şi-au învins emoţiile, au avut încredere în ei şi am convingerea că pot continua cursurile de teatru şi competiţia adresată vârstei lor”, a declarat prof. Diana Damean, coordonatoare a cercului de teatru Arlechin şi regizoarea piesei "Bunicul" de B. Ştefănescu Delavrancea, jucată pe scena teatrului din Bacău.
              Cei patru actori, Ştefan Iacob, Bianca Irimia, Robert Toader şi Cezara Beatrice Damean au interpretat exemplar rolurile bunicului, nepoţilor şi al mamei. După mai puţin de un an de ore de teatru îndrăzneala de a intra în concurs a fost răsplătită corect şi încurajator.
                 1 noiembrie a fost ultima zi a concursului şi aceea cand micile balerine ale Ansamblului de balet Arlechin (Aniţei Evelin, Bălan Maria, Irimia Giulia, Cezara Damean, Bianca Amariei, Pavăl Sara, Ciobanu Sofia, Cepoi Ioanina, Breşug Ariana, Cepoi Dalia, Stan – Muraru Măriuca , Anechitei Denisa) au evoluat în concursul Neghiniţă. Secţiunea de dans a fost un adevărat spectacol. Balerine mici şi mari, dansatoare în costume albe, colorate, scurte, lungi, strălucitoare intaru şi ieşeau prin şi de după draperii şi uşi. Zarvă, aglomeraţie. Copii nerăbdători, cei mai mulţi dedaţi cu atmosfera concursurilor, au încantat de-a dreptul publicul. Dansul Păpuşilor al fetelor noastre a starnit lacrimi şi vibraţie. Din nou au fost cele mai mici din concurs. Fundiţele roşii, rochiţele treze, ochii de copil şi precizia dansului au adunat note peste 9, 60 şi Premiul III binemeritat. Dansul Tarantella a impresionat de asemenea juriul şi a obţinut Menţiune. Președinta juriului, Monica Petrică, coregraf la Opera Naţională din Bucureşti şi membră în juriul emisiunii “Romania dansează”, Ligia Delia Grozdan, profesor de coregrafie la Universitatea de Arte George Enescu din Iași, Adrian Scriminț, balerin la Opera din Brașov, Alexandra Scriminț, balerină la Opera din Brașov şi Simona Baicu, profesor de coregrafie la Colegiul Național de Artă “George Apostu” din Bacau au remarcat pregătirea deosebită a concurenţilor.
           “Niciunul dintre participanţi nu a fost slab pregătit. Toţi au avut o prestaţie deosebită. Cu siguranţă nu a fost o jurizare uşoară, mai ales că participanţii au fost copii, care sunt obişnuiţi să fie premiaţi. Nu a primit toată lumea premiu, au plecat destui acasă cu mana goală. Nu a fost cazul nostru şi felicităm copiii, părinţii şi profesorii  încă o dată şi pentru asta.  A fost un concurs în toată regula, s-au respectat criteriile de jurizare, notele au fost la vedere. Ne-a ţinut cu inima la gură, a scos tot ce aveam mai bun în noi. A meritat, pentru că astfel ne cunoaştem mai bine competenţele, capacităţile, ale noastre şi ale celor cu care concurăm”, a declarat preşedinta Arlechin, prof. Diana Damean.

          Fetele balerine, coordonate de coregrafii Silvia Daniliuc şi Flavius Damean, au dovedit încă o dată că baletul se învaţă de la o vârstă fragedă şi că asigură succesul pe scenă oriunde. Ele au doar o săptămana la dispoziţie să marcheze noul eveniment Arlechin, Festivalul Naţional de Balet „Arlechin” aflat la ediţia a VI-a, organizat în colaborare cu Colegiul Naţional de Artă „George Enescu” Iaşi, reprezentat prin doamna profesor coregraf Cristina Iuriciuc (preşedinte comisie jurizare) şi doamna profesor Dana Louise Barnea, unde vor participa şi unele dintre competitoarele de la Bacău.
    Eveniment recomandat şi susţinut de Centrul de Impresariat şi Organizare Evenimente – www.impresarieri.ro